Tradicionalni slovenski zajtrk 5. c

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada Republike Slovenije leta 2012 in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos je to v petek, 17. novembra. Tudi tokrat smo posebej poudarili pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja.

Učenci so najprej po skupinah pripravili mize, in sicer praznične pogrinjke. Material so prinesli od doma.  Reditelji so razdelili hrano in potem smo skupaj pozajtrkovali. Vse je potekalo v prijetnem vzdušju, jedli so umirjeno, pojedli so vse, za seboj tudi pospravili. Luči smo zaprli in prostor razsvetljevali s svečkami. Zraven nam je igrala prijetna glasba.

Po končanem zajtrku smo se pogovorili o kulturnem uživanju hrane, pomenu zajtrka, zdravem načinu življenja in o načinu prehranjevanja ter o ravnanju z embalažo, o dolgih kolonah v jedilnici v času kosila. Ob dogovorjeni uri (8.30) smo vsi skupaj zapeli pesem Čebelar Lojzeta Slaka. Učenci so bili zelo navdušeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja